Menu

Collectief pensioen

Als goed werkgever wil je je personeel een passend pensioen aanbieden. Voor iedereen betekent dat weer wat anders. Er moeten keuzes gemaakt worden omtrent beleggen of zekerheid, stijgende of gelijkblijvende pensioenlasten, eigen keuzes voor werknemers of juist niet.

Pensioenregeling opstarten

Als je als werkgever een pensioenregeling wilt opstarten voor je werknemers weet je niet welke regels er allemaal gelden. Je hebt eigenlijk geen idee welke beslissingen je moet nemen en welke gevolgen die beslissingen op lange termijn hebben. Daarom is het goed om met een pensioenadviseur van Specto contact te hebben. Door de jarenlange ervaring weten zij precies de juiste vragen te stellen en relevante informatie te verstrekken. Zij helpen je met het maken van keuzes. Allereerst de keuze over hoe de pensioenregeling eruit gaat zien en vervolgens waar deze pensioenregeling zal worden ondergebracht.
Het onderbrengen van de pensioenregeling kan bij een verzekeraar of een Premie Pensioen Instelling (PPI). Wij zoeken de beste aanbieder.

Uiteindelijk moeten je werknemers ook geïnformeerd worden over de pensioenregeling. Ook dat onderdeel nemen wij voor onze rekening als je dat wilt.

Contractverlenging

Mocht je al een pensioenregeling hebben afgesloten en er volgt een contractverlenging, dan is het goed om het voorstel van de huidige verzekeraar door ons te laten doornemen. Wij kunnen vergelijkende voorstellen bij andere aanbieders opvragen. Wij zijn ervaren in het vergelijken van de verschillende soorten kosten en opbrengsten. Soms is dit ook het moment om de pensioentoezegging zelf aan te passen. Wij zorgen ervoor dat dit ook arbeidsrechtelijk allemaal goed geregeld en vastgelegd is.

Pensioencontract overnemen

Mogelijk heb je al een pensioenregeling lopen bij een verzekeraar maar ben je niet meer tevreden over je tussenpersoon. Het kantoor is te groot of te onpersoonlijk en dat past niet bij jou als ondernemer die ook het persoonlijke contact op prijs stelt. Informeer dan eens bij ons naar onze dienstverlening en de tarieven die we daarvoor hanteren. Wij kunnen de mutaties doorvoeren, maken overzichten voor de eigen bijdrage en zorgen ervoor dat je zo weinig mogelijk omkijken hebt naar de pensioenregeling.

Wilt u meer over ons weten?

Wilt u meer weten over Specto Pensioenadvies? Of heeft u een vraag of opmerking over onze dienstverlening? Wij staan u graag te woord. U kunt ons bereiken op info@spectopensioen.nl of ga naar contact.

Ga naar contact