Menu

Specto Pensioen Support wordt Specto Pensioenadvies

Inmiddels is Specto uitgegroeid tot een gespecialiseerd pensioen adviesbureau. Om die reden is gekozen voor een naamswijziging naar Specto Pensioenadvies. Voor ondernemers, hun werknemers en hun accountant-adviseur zijn we een welkome aanvulling op de bestaande assurantiekantoren die pensioenadvies niet als voornaamste bezigheid hebben.

In 2010 is Specto Pensioen Support opgericht. Het doel van Specto was en is om te ondersteunen op pensioengebied daar waar nodig is. Dat gebeurde geheel op fee basis in plaats van op provisiebasis waardoor onze onafhankelijkheid werd onderstreept. In 2010 was dat nog niet gebruikelijk en liepen we vooruit op het provisieverbod dat per 1 januari 2013 in werking trad.
Onze aanvankelijke gedachte was om het pensioenprobleem van voorbij komende relaties op te lossen en hen vervolgens weer terug te sturen naar hun eigen adviseur. De werkelijkheid was dat men bij Specto wilde blijven voor advies rondom pensioen.
Inmiddels is Specto uitgegroeid tot een gespecialiseerd pensioenadviesbureau. Om die reden is gekozen voor een naamswijziging naar Specto Pensioenadvies. Voor ondernemers, hun werknemers en hun accountant-adviseur zijn we een welkome aanvulling op de bestaande assurantiekantoren die pensioenadvies niet als voornaamste bezigheid hebben. Door verdergaande regelgeving is het pensioen een zeer complexe materie geworden. Dat doe je er niet even naast. Reden dat we ook voor enkele tussenpersonen (mede)verantwoordelijk zijn voor de pensioenafdeling of gevraagd worden ter ondersteuning van de pensioenafdeling. Zo kunnen ook deze kantoren hun kwaliteit waarborgen.
Omdat mede-oprichtster Petra van de Bree te kennen heeft gegeven met ingang van het jaar 2016 haar taken neer te willen leggen om zich volledig te kunnen richten op interim werkzaamheden, is dat een passend moment om de naamswijziging in te voeren en een kleine aanpassing in de huisstijl door te voeren. Hiermee zijn we weer helemaal van nu en klaar voor de later.
Vanaf deze plek wens ik Petra veel succes met haar nieuwe uitdaging!

Namens Specto Pensioenadvies
Gonnie Bruis