Menu

Wet uitfasering Pensioen in eigen beheer aangenomen

Op 7 maart 2017 heeft de 1e Kamer het wetsvoorstel en de novelle voor de Wet uitfasering pensioen in eigen beheer aangenomen. De ingangsdatum van de wet is 1 april 2017.

Op dat moment is er werk aan de winkel. De nog lopende pensioenen moeten worden stopgezet voor 1 juni 2017 door middel van notulen en een vaststellingsovereenkomst. Dan volgen er nog drie jaar waarin van het overgangsrecht gebruik kan worden gemaakt. Vanwege de afkoopkorting die wordt aangeboden zullen veel pensioendossiers in 2017 al worden behandeld. Tijd dus om je wederom te verdiepen in het pensioen in eigen beheer.

Je klant verwacht van jou wel advies hierin, maar het pensioenadvies is inmiddels zo complex dat je toch wel weet dat je hierin geen specialist bent. Maar desondanks dat je geen specialist hoeft te zijn, ken jij wel je klant als beste.

Daarom wordt er binnenkort een bijeenkomst gehouden: 
UITFASEREN MAKKELIJK LEREN

Je leert hier niet alleen de werking van de wet maar ook: 
– Wat je precies van de DGA moet weten om hem goed te kunnen adviseren. 
– Hoe betrek je de partner bij het advies 
– Welke mogelijkheden zijn er nog voor de (bijna) gescheiden DGA
– Wat als er ook nog een deel verzekerd is
– Hoe zit het nu met die dividendopnames

Kortom, je gaat jouw relatie ondersteunen in zijn keuze. Omdat hij jou vertrouwt zal hij dat enorm waarderen. 

De bijeenkomst wordt gegeven door Gonnie Bruis, zij is DGA-specialist en heeft in de afgelopen jaren honderden DGA dossiers behandeld. Omdat de partner ook een grote rol speelt bij deze wet, zal ook Marianne van Kooten van Scheidingsexpert een gedeelte voor haar rekening nemen. Marianne van Kooten is als scheidingsexpert gespecialiseerd in (echt)scheidingen. Zij zal laten zien op welke manier je de partner zou kunnen compenseren.  Mogelijk met een aanpassing in de huwelijkse voorwaarden tot gevolg. Daarnaast kan het belangrijk zijn om weer met de ex in gesprek te komen over de mogelijkheden die er nog zijn.

Binnenkort volgt de officiële datum waarop deze bijeenkomst wordt gehouden.