Menu

Pensioenadvies accountants

Heb je als accountant relaties die nog pensioen in eigen beheer hebben dan moeten er jaarlijks actuariële pensioen berekeningen gemaakt worden. Of er is sprake van een oudedagsverplichting (ODV) die opgerent moet worden of de hoogte van de pensioenuitkering moet worden vastgesteld.

Pensioenberekening voor een vaste prijs

Wij maken deze pensioenberekeningen voor je tegen een vaste prijs. Zo weet je waar je aan toe bent en kun je dat een op een door belasten aan je relatie. Dat is ook handig als je zelf tegen een vaste prijs werkt. Zo weet je zeker dat de berekeningen volgens de laatste voorschriften worden gemaakt. Daarbij hanteren wij hiervoor een zeer scherpe prijs.

Dossier weer in orde maken

Elk kantoor heeft of krijgt wel eens een dossier met een verwaarloosd pensioen in eigen beheer. Er is nooit meer gedoteerd, er is niets uitgekeerd terwijl dat wel moest volgens de pensioenbrief of de stopzetting van de pensioenopbouw is nooit goed vastgelegd. Mogelijk heeft de fiscus ineens vragen over dit dossier. Wij zorgen voor een pensioendossier dat weer helemaal klopt. Tussentijds hebben we uitvoerig overleg over de fiscale consequenties zodat je zelf de regie houdt in het overleg met je relatie. Wij hebben gedegen kennis om de jaarrekeningen te kunnen lezen en te begrijpen welke gevolgen bepaalde keuzes hebben. Dat praat wel zo makkelijk. Desgewenst hebben wij (voor)overleg met de fiscus om de gekozen oplossing te bespreken. Wij werken hierbij tegen een vooraf aangegeven prijsindicatie.

Meer manieren van pensioenopbouw

Nu pensioenopbouw in eigen beheer niet meer mogelijk is zijn er natuurlijk tal van mogelijkheden om te sparen voor pensioen. Hoewel de ondernemer zelf vaak denkt dat je daar als accountant ook verstand van hebt, weet je dat je hier beter een pensioenspecialist voor in kunt schakelen. Neem daarom contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Wil je meer over ons weten?

Wil je meer weten over Specto Pensioenadvies? Of heb je een vraag of opmerking over onze dienstverlening? Wij staan je graag te woord. Je kunt ons bereiken op info@spectopensioen.nl of ga naar contact.

Ga naar contact