Accountant

Pensioenadvies accountants

Veel ondernemers verwachten dat hun accountant overal verstand van heeft. Ook van pensioen. Meestal zijn ze een beetje op de hoogte van nieuwe regelgeving maar dat is natuurlijk wat anders dan een advies uitbrengen. Specto kan wel helpen om een juist advies uit te brengen omdat je als accountant anders problemen kan krijgen met aansprakelijkheid of de autoriteit financiële markten (AFM).

Wet toekomst pensioenen (WTP)

Ik help accountants met de vragen rondom pensioen en de Wet Toekomst Pensioenen. Op deze manier wordt de aanpassing niet alleen kijken naar de toekomstige pensioenlasten, zonder de gevolgen te overzien voor de werknemers. Samen kijken we naar de beste oplossing voor nu en in de toekomst.

DGA pensioen in eigen beheer

Ik maak deze pensioenberekeningen tegen een vaste én scherpe prijs. Zo weet je waar je aan toe bent en kun je dat een op een door belasten aan je relatie. Dat is ook handig als je zelf tegen een vaste prijs werkt. Zo weet je zeker dat de berekeningen volgens de laatste voorschriften worden gemaakt.

Pensioenopbouw voor de DGA

Voor een ondernemer is een pensioenadvies vaak gekoppeld aan het vermogen in zowel de BV als in privé. De ondernemer wil op een gegeven moment zicht hebben of en wanneer hij kan stoppen met werken of minder gaan werken. Door mijn jarenlange ervaring met het adviseren inzake het pensioen van de DGA kan ik goed meedenken. Ik heb goed zicht op de vermogensstromen vanuit jaarrekeningen en de privé-boekhouding en daarmee de mogelijkheden voor pensioen. Neem daarom contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over mijn dienstverlening? Ik sta je graag te woord. Je kunt mij bereiken op info@spectopensioen.nl of ga naar contact.

Neem contact op

Meer weten over onze dienstverlening? Aarzel niet en neem direct contact op

“Onafhankelijk”

Gonnie Bruis is echt onafhankelijk en objectief. Ze kon ons goed adviseren bij onze wens om de werknemers alleen een vergoeding voor pensioen te geven. Dankzij haar hulp gaan onze werknemers wel echt sparen voor pensioen van die vergoeding. Wij hebben daardoor tevreden werknemers. – Jan

“Goede keuze”

Gonnie Bruis heeft mij goed geholpen bij het inrichten van een pensioenregeling voor het personeel. Ze luistert goed naar onze wensen en maakt hierbij een passende regeling. Daarnaast neemt ze de pensioenadministratie en de berekening van de eigen bijdrage ook voor haar rekening. – André