Pensioenuitkering

Je pensioen of lijfrenteverzekering valt binnenkort vrij. Hij expireert. Of je hebt een bankspaarregeling die je wilt laten uitkeren. Nu met de lage rente is de uitkering misschien veel lager dan waarmee je rekening hebt gehouden. Daarom is het wel belangrijk om te weten of de uitkering ergens anders hoger zal zijn.

Pensioenadvies

Mogelijk ben je door de verzekeraar of de bank al geïnformeerd en heb je een voorstel ontvangen hoe hoog de uitkering wordt. Eigenlijk weet je niet of dat een goed voorstel is. Je hebt niet echt iemand die je hierover kan adviseren of deze adviseur vraagt enorm veel geld voor dit advies. Om nu zelf op internet alles uit te zoeken past niet zo bij je. Wat je zoekt is iemand die kan vergelijken of dit het beste voorstel is of dat er elders een hogere lijfrente of bankspaar uitkering mogelijk is.

Wij hebben daarom twee mogelijkheden om te helpen bij het kiezen van een juiste aanbieder:
De compacte versie, het zogenaamde beperkte advies. Je weet zelf al op welke manier je het pensioen of de lijfrente wilt laten uitkeren. Je wilt alleen geholpen worden bij het vinden van de beste aanbieding. Wij helpen je verder met het regelen van alle papierwerk richting de verzekeraar of bankspaaraanbieder.

De uitgebreide versie, het zogenaamde passende advies. Je wilt meer informatie over de mogelijkheden. Dat kan gaan over de duur van de uitkering of de wijze van uitkeren, bijvoorbeeld in het begin een hoger bedrag en na tien jaar een lager bedrag. Wel of niet indexeren. Uitkeren via een verzekeraar of via een bankspaaraanbieder. Dit is een uitgebreider advies maar dat past ook beter bij je. Voor deze vorm van advies geven we vooraf een indicatie af van het verwachtte aantal uren. Dat hangt natuurlijk af van je vraag. Je bent bereidt voor dit advies wat meer te betalen omdat dit uiteindelijk zichzelf weer terugverdiend in een goed passend advies. Helemaal als het ingewikkelde zaken betreft als een pensioenknip, uitstellen van pensioen of, als het om oud regime lijfrente gaat, vermogensoverdracht.

Wil je meer over ons weten?

Wil je  meer weten over Specto Pensioenadvies? Of heb je een vraag of opmerking over onze dienstverlening? Wij staan je graag te woord. Je kunt ons bereiken op info@spectopensioen.nl of ga naar contact.

Neem contact op

Meer weten over onze dienstverlening? Aarzel niet en neem direct contact op

“Onafhankelijk”

Gonnie Bruis is echt onafhankelijk en objectief. Ze kon ons goed adviseren bij onze wens om de werknemers alleen een vergoeding voor pensioen te geven. Dankzij haar hulp gaan onze werknemers wel echt sparen voor pensioen van die vergoeding. Wij hebben daardoor tevreden werknemers. – Jan

“Goede keuze”

Gonnie Bruis heeft mij goed geholpen bij het inrichten van een pensioenregeling voor het personeel. Ze luistert goed naar onze wensen en maakt hierbij een passende regeling. Daarnaast neemt ze de pensioenadministratie en de berekening van de eigen bijdrage ook voor haar rekening. – André