Menu

Werknemerspensioen

Als goed werkgever wil je je personeel een passend pensioen aanbieden. Personeel is steeds lastiger te vinden en vaak wordt er ook om de arbeidsvoorwaarde pensioen gevraagd. Reden om daar eens goed naar te kijken zodat je ook op dat gebied een aantrekkelijke werkgever bent.

Wet toekomst Pensioenen (WTP)

Met de Wet Toekomst Pensioenen (WTP) per 1 juli 2023 zijn er weer nieuwe regels opgesteld voor de opbouw van pensioen. Dat geldt ook voor de verzekerde regeling. Laat je door Gonnie adviseren over de beste manier om je pensioenregeling aan te passen aan de nieuwe regels.

Pensioenregeling opstarten

Als je als werkgever een pensioenregeling wilt opstarten voor je werknemers weet je niet welke regels er allemaal gelden. Je hebt eigenlijk geen idee welke beslissingen je moet nemen en welke gevolgen die beslissingen op lange termijn hebben. Gonnie Bruis helpt je met het maken van keuzes. Allereerst de keuze over hoe de pensioenregeling eruit gaat zien en vervolgens waar deze pensioenregeling zal worden ondergebracht. Ze weet wat gangbaar is in verschillende branches en kijkt goed wat betaalbaar en passend is voor de werkgever en een goed pensioen oplevert voor de werknemers.

Contractverlenging

Mocht je al een pensioenregeling hebben afgesloten en er volgt een contractverlenging, dan is het goed om het voorstel van de huidige verzekeraar door Specto te laten doornemen. Wij kunnen vergelijkende voorstellen bij andere aanbieders opvragen. Wij zijn ervaren in het vergelijken van de verschillende soorten kosten en opbrengsten. Soms is dit ook het moment om de pensioentoezegging zelf aan te passen. Wij zorgen ervoor dat dit ook arbeidsrechtelijk allemaal goed geregeld en vastgelegd is.

Pensioencontract overnemen

Mogelijk heb je al een pensioenregeling lopen bij een verzekeraar maar ben je niet meer tevreden over je tussenpersoon. Het kantoor is door allerlei overnames te groot of te onpersoonlijk en dat past niet bij jou als ondernemer die ook het persoonlijke contact op prijs stelt. Informeer dan eens bij Specto naar de persoonlijke en toegankelijke dienstverlening.

Wil je meer weten over Specto?

Wil je meer weten over Specto Pensioenadvies? Of heb je een vraag over mijn dienstverlening? Ik sta je graag te woord. Je kunt mij bereiken op info@spectopensioen.nl of ga naar contact.

Ga naar contact