Pensioenrekening via werkgever

Als goed werkgever wil je je personeel een passend pensioen aanbieden. Personeel is steeds lastiger te vinden en vaak wordt er ook om de arbeidsvoorwaarde pensioen gevraagd. Reden om daar eens goed naar te kijken zodat je ook op dat gebied een aantrekkelijke werkgever bent.

Pensioenvergoeding

Er zijn werknemers die maandelijks een vergoeding ontvangen van hun werkgever om zelf pensioen op te bouwen.  Daarna gebeurd er eigenlijk niets meer. Maar weinig werknemers komen zelf in actie om een pensioenrekening te openen. Het is dan net allemaal te ingewikkeld om dit zelf te doen.

Er zijn inmiddels meerdere oplossingen om dan alsnog via de werkgever zelf je pensioen te regelen. Laat mij je helpen om te zorgen dat je wel wat met je pensioenbijdrage doet zodat je later niet met te weinig pensioen komt te zitten.

Pensioenrekening via de werkgever

Er zijn werkgevers die (nog) niet willen starten met een pensioenregeling. Wel zien ze het belang in van een goede pensioenvoorziening. Daarom geven ze de werknemers een extra vergoeding als compensatie dat er geen pensioen via de werkgever is geregeld. Die moet daar dan zelf wat voor regelen.

Mijn ervaring is dat de werknemers daarna niet in actie komen om zelf een pensioenregeling op te starten. Vaak weten ze niet waar ze moeten beginnen en laten het dan maar zitten.

Zonde, want er zijn inmiddels meerdere oplossingen voor deze situatie. Ik help je bij het vinden van de juiste manier om op deze, meer vrijblijvende manier, een pensioenregeling voor je personeel in te richten.

Werknemers kunnen dan vrijwillig deelnemen aan een pensioenrekening via jullie en bouwen zo toch nog een goed pensioen op zonder al teveel verplichtingen voor de werkgever.

Neem contact op

Meer weten over onze dienstverlening? Aarzel niet en neem direct contact op

“Onafhankelijk”

Gonnie Bruis is echt onafhankelijk en objectief. Ze kon ons goed adviseren bij onze wens om de werknemers alleen een vergoeding voor pensioen te geven. Dankzij haar hulp gaan onze werknemers wel echt sparen voor pensioen van die vergoeding. Wij hebben daardoor tevreden werknemers. – Jan

“Goede keuze”

Gonnie Bruis heeft mij goed geholpen bij het inrichten van een pensioenregeling voor het personeel. Ze luistert goed naar onze wensen en maakt hierbij een passende regeling. Daarnaast neemt ze de pensioenadministratie en de berekening van de eigen bijdrage ook voor haar rekening. – André